Skip to main content

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 300 millió forint Európai Uniós támogatást nyert „A Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítése” című TOP-5.3.2-17-CS1-2020-00001 kódszámú projekt keretében.

A kedvezményezett neve: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat

A projekt címe: A Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítése

A felhívás azonosító jele: TOP-5.3.2-17-CS1-2020-00001

A szerződött támogatás összege: 300.000.000 Ft

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt átfogó célja a közösségi, térségi identitás, a térséghez kötődés erősítése az adott célterületen élő megyei lakosság körében. A térségi, megyei közösségek identitásának erősítésében kiemelt szerepet töltenek be a különböző programok és a rendezvények. Ezek mellett fontosnak tartjuk a társadalmi aktivitást és együttműködést.

A közösségfejlesztés, a megye kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése nagymértékben hozzájárul a társadalmi kohézió és társadalmi befogadás, a térséghez való kötődés megerősítéséhez. A településeknek a 2014-2020-as időszakban lehetősége volt TOP forrásból erősíteni a helyi identitást, melynek tovagyűrűző hatásának fenntartása komplex megyei feladat. Célunk, hogy a megye teljes területét lefedve valósítsuk meg a tevékenységeket.

A történeti, néprajzi, nyelvtörténeti értékeink és egyházi örökségeink bemutatása a legendák, hagyományok, megyei értékek feltárásával valósul meg.

A közösség egymás iránti felelősségtudata fejlődik a közösségi programok, szabadidős programok, a kulturális és természeti örökség megismerése révén. A megyei önkormányzat kiemelt feladata a megyei turisztikai értékek, „titkok” feltárása, bemutatása, a lakossághoz való közelebb vitele, a megyei értékek bemutatása. Cél a helyi termékek népszerűsítése, lakossággal való megismertetése.

A közösségi, szabadidős programok területén kiemelkedő szerepe van az egészséges életre, sportra való ösztönzésnek. A megye számos sportrendezvényt támogat és támogatott a közelmúltban. A kerékpáros közlekedés népszerűsítése is fontos feladat, a megye számos kerékpárúttal gazdagodott a 2014-2020-as uniós ciklusban.

A klímavédelem és az éghajlatváltozás kapcsán a lakosságot, a vállalkozásokat és az intézményeket egyaránt megszólító, konkrét lépésekre van szükség. A környezeti tudatformálás alapvető feladata, hogy életünk természetes részévé váljon a takarékosság az energiával, a vízzel, a természet adta javakkal. A klímaváltozás olyan „izgalmas kihívás”, amelyben a mai fiatalok kreativitásán is múlik az alkalmazkodás sikere.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, mely vissza nem térítendő támogatás.

 

A kedvezményezett aloldal elérhetősége: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat

Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-CS1-2020-00001 pályázat aloldala

X