Skip to main content

Vályogos-tó

Érték bemutatása:

A Vályogos horgásztavat Kiszombori Sporthorgász Egyesület kezeli. Hozzátevőleges mérete 200×300 méter, vízmélysége ingadozó, általánosan 0,8-1,2 méter mély. Kíváló haltartóhelyeit feliszaposodott, torzsás, náddal és gyékényel benőtt részeinek és nyílt vízterületeinek köszönheti. Rendszeres, szelektív telepítés biztosítja a halfajták minőségét. Elsősorban pontyot, fehérhalat és süllő ivadékot telepítenek. Halállományában ponty, amur, süllő, csuka, fekete sügér, harcsa, kárász, dévérkeszeg, karikakeszeg, bodorka, vörösszárnyú keszeg, szélhajtó küsz fogható. Partja rendezett, tiszta két oldalról szilárd burkolatú út határolja. Szélsőséges időjárás esetén is van lehetőség horgászni, bejárni a területet. Június, július és augusztus hónapjaiban éjszaka horgászatra is van lehetőség.
Napijegyet a halőrházban a reggeli órákban válthatunk. Szállás hiányában állíthatunk sátrat a tó partvonalán, azonban előre jelezni szükséges a megadott e-mail címen.
Megközelíthetjük autóval Szeged és Makó felől a 43 számú főúton, illetve tömegközlekedéssel is. Busszal és vonattal, utóbbi esetben plusz kb 25-30 perc gyaloglással kell számolnunk.
Parkolási lehetőség a halőrháznál, és a tó két oldalán vezető út mentén lehetséges.

Járás: Makói járás

A nemzeti érték fellelhetőségének helye: Kiszombor

Irányítószám: 6775

Érték szakterülte kategória: Természet

Vályogos-tó 1kép
X