Skip to main content

Újszentiváni Tölgyfa Óvoda és Bölcsőde Bölcsőde

Érték bemutatása:

Bemutatkozik az újszentiváni bölcsőde

Újszentiván egy nagyon szép, új intézménnyel bővült. 2012. október elsején megnyitotta kapuit a bölcsőde. Sok szülő és még több kisgyermek örömére.
20 hetestől 3-4 éves korú gyermekek napközbeni ellátását végzi magas színvonalon.

A bölcsőde könnyen megközelíthető, csendes helyen, zöld övezetben helyezkedik el.
Meleg, barátságos átadó fogadja az érkező gyermekeket, ahol nyugodt körülmények között történik az átöltözés és a búcsúzkodás. Innen közvetlenül a saját csoportszobájukba léphetnek be.
Világos, tágas csoportszobáinkban a gyermekeknek, életkoruknak és fejlettségi szintjüknek megfelelő színes játékkészlettel biztosítjuk a nyugodt, szabad játék lehetőségét. A játéktevékenységhez mind a konstruáló, mind a szerepjátékok eszközei megtalálhatók.

A napvédőponyvával ellátott nagy terasz biztosítja a szabad levegőn való altatást, ami egészséges. Jobb lesz a gyermekek étvágya, erősödik az immunrendszerük.
A bölcsőde tágas füves udvarán a különböző nagymozgást elősegítő játékok teszik lehetővé a mozgásfejlődést. Fajátékokkal, homokozóval, csúszdával, sok-sok kerti játékkal élvezetes a kint tartózkodás. Nyáron a nagy melegben a pancsolást is tudjuk biztosítani.

Higiénés szokások elsajátítására szép, tiszta, jól felszerelt fürdőszoba áll rendelkezésre.

A korszerű berendezések a gyermekek biztonságát, önállósodását, és egészséges fejlődését segítik elő.

A tervezett nyitva tartás ideje alatt – 6:00 – 17:30 – kisgyermeknevelők foglalkoznak a gyermekekkel. A nyitvatartási idő igény esetén változtatható.

A bölcsődei időszak alatt ugyanaz a kisgyermeknevelő gondozza és neveli a gyermeket. A személyi állandóság biztonságot nyújt.

Szakképzett kisgyermeknevelők érzelmi biztonságot nyújtó családias környezetben gondoskodnak a gyermekek harmonikus fejlődéséről. Biztosítják a nyugodt, elmélyült játék feltételeit, a szabad levegőn való mozgást és az évszakoknak megfelelő sokféle tevékenységet. A napi program a gyermek fejlettségéhez, igényeihez igazodó, segíti a gyermeket a társas lét szabályainak megismerésében.

Mondókákkal kísért mozgásos játékok, bábozás, képeskönyv nézegetés fejlesztik a gyermekek szókincsét, bővítik ismereteiket.

Kellő idő biztosításával, elismerő támogatással, sok dicsérettel, az életkori sajátosságok figyelembevételével segítik elő az önállósodás kibontakozását.
Közösen szervezett rendezvényeink mélyítik el a szülők-kisgyermeknevelők jó kapcsolatát.

Az élelmezésben biztosítjuk a napi négyszeri, vitaminokban gazdag, egészséges táplálkozást, és mindenféle diétát.

Környezetbarát, korszerű geotermikus fűtésrendszer biztosít a gyermekek számára megfelelő hőmérsékletet télen-nyáron.

Járás: Szegedi járás

A nemzeti érték fellelhetőségének helye: Újszentiván

Irányítószám: 6754

Érték szakterülte kategória: Épített

Újszentiváni Tölgyfa Óvoda és Bölcsőde

 

Bölcsőde 1kép
X