Skip to main content

Sipos István ultramaratoni futó tevékenysége

Érték bemutatása:

Nagy tisztelet illeti meg sportteljesítményeiért, hiszen világcsúcstartó, és ebből a faluból, egy kis faluból indult el, hatalmas teljesítményekre képes. Az apátfalviakkal mindig jó kapcsolatot ápolt, mikor Amerikában futott, és jött haza repülővel, Szentesi József az akkori apátfalvi polgármester felment Budapestre, a repülőtéren fogadta a hazaérkező sportolót. Amerikai futásakor az egész mezőny előtt jóval (46 órával) ért célba. Apátfalván sokszor járt azóta is mint futó, különböző alkalmakkor. Mindig a sportot népszerűsíti.
Szerintem ő egy példakép a fiatalok, és mindenki számára, mire lehet képes egy ember. Még ma is fut aktívan, tehát egy élő, létező példakép mindnyájunknak. Nem szabad megfeledkezni Róla, Ő mindig vallja Apátfalván született.

Érték indoklása:

Sipos István Apátfalva szülötte, egyszerű körülmények közül indult, és mégis egy nagyszerű, világhírű sportoló lett belőle. Köszönhető ez kitartásának, céltudatos természetének. Ő a futásnak él, egy példakép lehet sokaknak, és hogy az apátfalvi fiataloknak is példakép legyen, be kell tenni az értéktárba, hogy tudjanak róla. Többször látogatott el a faluba, amikor egyéb versenyek nem szólították el. Mindig a sportot, a mozgást népszerűsíti, amerre csak jár. Világhírű eredményei alátámasztják nagyszerűségét. Tevékenysége egész életén át tart, ezért érték számunkra.

Járás: Makói járás

A nemzeti értéket nyilvántartó adatbázis megnevezése: Apátfalva Települési Értéktár

A nemzeti érték fellelhetőségének helye: Apátfalva

Irányítószám: 6931

Érték szakterülte kategória: Sport

Sipos István ultramaratoni futó tevékenysége 1kép
Sipos István ultramaratoni futó tevékenysége 2kép
X