Skip to main content

Nádastó Szabadidőpark

Érték bemutatása:

A Nádastó Szabadidőparkot északról és keletről a Kővágó dűlő zártkertjei határolják, nyugatról meg a Hermann Ottó Horgászegyesület tulajdonában lévő horgásztó található, továbbá délről gyepes, vízállásos területek, illetve a Nádastó–Nagyszéki-főcsatorna.

A szabadidőpark 21 hektáros területéből 15 hektár vízfelület, az I. dűlőtől a IV. dűlőig kiterjedő tórendszer két kisebb és egy nagyobb tóból áll, utóbbit egy töltésépítési technológiával létesített, észak–déli helyzetű földnyelv választja ketté. 2010-ben a két egykori bányatavat horgásztóvá és stranddá alakították át, létrehozva ezzel a horgászáshoz, csónakázáshoz és fürdőzéshez kapcsolódó turisztikai attrakciók széles kínálatát.

A Nádastó szolgáltatásai között a tiszta természetes élővízi strand, a homokos plázs, a gyermekpancsoló, a széles profilú vendéglátó egységek, éjjel-nappali horgászat, közművesített horgász- és sátorhelyek szerepelnek, de a vendégek használhatják a strandfoci-, kézilabda- és strandröplabda-pályákat, valamint a szabadtéri fitneszparkot is.

A Sándorfalváról érkező gyalogosok és kerékpárosok számára 2010-ben megépült egy 1020 méter hosszú, térkővel burkolt sétány, amelyen a Nádastóhoz, régi nevén az orchideás tavakhoz lehet eljutni.

Járás: Szegedi járás

A nemzeti érték fellelhetőségének helye: Sándorfalva

Irányítószám: 6762

Érték szakterülte kategória: Turisztika

Nádastó Szabadidőpark 1kép
Nádastó Szabadidőpark 2kép
X