Skip to main content

Margarinos kifli

Érték bemutatása:

A margarinos kifli másik neve az olajos kifli. Ez a kifli nagyon népszerű Csanádpalotán. Finom és szapora. Kínálós sütemény, kiadós sok van belőle, jó laktató. Elkészítése egyszerű, csak időigényes. Hozzávalók: 1 kg liszt, 0.5 liter tej, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 1 tojás, 2 dl olaj, 25 dkg margarin Elkészítése: A hozzávalókat a margarin kivételével összedolgozzuk, jól kigyúrjuk, pihentetjük és 8 darabra vágjuk. Cipókat formálunk belőlük és langyos helyen 20 percig kelesztjük. Egyenként tányér nagyságúra nyújtjuk és 8 felé vágjuk. Így 64 darab kiflink lesz. A margarint 64 felé vágjuk, minden tésztára teszünk egy darabot, és kifli formára csavarjuk. Megkenjük tojással és szezámmagot szórunk rá. Megsütjük és a tepsiből kivéve tálcára rakjuk, hogy a mag ne szóródjon le. Melegen nagyon finom.

Érték indoklása:

Viszonylag olcsó, sós kelt tésztaféle. Hagyományos összetevőkből áll, elkészítése nem igényel nagy szaktudást. A vendégek sokszor kérik, hogy ezt süssem, mert nagyon finom. A lényege, hogy meleg helyen jól meg tudjon kelni, akkor finom ritka lesz a tészta. Boltban nem kapható, csak házaknál sütik.

Járás: Makói járás

A nemzeti értéket nyilvántartó adatbázis megnevezése: Csanádpalotai Települési Értéktár

A nemzeti érték fellelhetőségének helye: Csanádpalota

Irányítószám: 6913

Érték szakterülte kategória: Agrár

Margarinos kifli 1kép
Margarinos kifli 2kép
Margarinos kifli 3kép
Margarinos kifli 4kép
X