Skip to main content

Majális, zenés ébresztő

Érték bemutatása:

Zenés ébresztővel indul a hagyományos majálisozás Balástyán. Kora reggel, 6 órakor az önkormányzat munkatársai együtt, a polgármesteri hivatal előtt fogadják az alkalmi zenekart. Általában tizenhat zenész gyűlik össze. Balástyáról és a környező településekről is érkeznek, mint például Bordány, Forráskút, Kistelek, Pusztamérges, Pusztaszer, Üllés, Ruzsa…
Az első zeneszám eljátszása után Májusfával indultak a falu utcáin zenés ébresztőt tartani. Több helyen ételekkel és italokkal fogadták őket. A Sajtkukacparknál is megállnak rövid zenei bemutatóra. Ott délelőtt 10 órakor kezdődött a Majális, amelyre legalább 300-an jönnek el.
A Balástya Községi Önkormányzat és a Balástyáért Közalapítvány szervezésében és támogatásával tartott rendezvényen a gyerekek több állomáson tehették próbára ügyességüket. A rendezvényen a Kisteleki Kistérségi Gyerekesély Iroda, a Máltai Szeretetszolgálat, a Motiváció Tanoda munkatársai és az Őszi Alkony Nyugdíjas Klub tagjai, a Gémes Eszter Községi Könyvtár szakkörei közül a Kézműves dekor és Néptánc szakkörök tagjai is részt vesznek, és közreműködésükkel segítik a rendezvény lebonyolítását, továbbá ebédre a Konyhavilága főzőklub készül. A napsütéses időben ugrálóvár, délutánig tartó játék várja a gyerekeket.

Járás: Kisteleki járás

A nemzeti érték fellelhetőségének helye: Balástya

Irányítószám: 6764

Érték szakterülte kategória: Turisztika

Majális, zenés ébresztő 1kép
X