Skip to main content

Levendulatündér

Érték bemutatása:

A levendula egy szerelem, ami Franciaországban kezdődött, Tihanyban erősödött és Kisteleken vált valóra. 2015-ben a család tanyája mellett telepítettünk 1000 tő levendulát, majd bővítettük az ültetvényt. Hibrid levendulát -Lavandula intermedial-termelünk. A termesztés és feldolgozás során igyekszünk a lehető legtisztább levendulatermést elérni. Nem használunk vegyszereket, bio fűnyírókat alkalmazunk kameruni juhok formájában, és kézzel aratjuk a levendulát.
Leginkább levendulaszirom, illatzsák, levendulaolaj és levendulavíz formájában hasznosítjuk a virágot. Készítünk párnabetétet és levendulás tönkölypárnát, hogy a nyugodt alvást elősegítsük De szeretünk kísérletezni, így kipróbáltuk, milyen szörpöket lehet készíteni levendulából. Készítünk édes és sós fűszereket, szappanokat, balzsamokat, krémeket, királynévizet., levendulazselét, levendulateát.
Folyamatosan bővítjük termékválasztékunkat. Szívesen látjuk az érdeklődőket virágzás idején az ültetvényen fotózásra is. A Levendulatündér tanyája friss gyümölcsöket is terem, és a békés bárányaink simogathatók, kézből etethetők. Cégünk célkitűzése vegyszermentes termelés fenntartása, új levendulatermékek előállítása és széleskörű népszerűsítése. Büszkék vagyunk arra, hogy a termelés és előállítás helyben történik így igazi helyi kisteleki terméket tudunk kínálni fogyasztóinknak.

Járás: Kisteleki járás

A nemzeti érték fellelhetőségének helye: Kistelek

Irányítószám: 6760

Érték szakterülte kategória: Agrár

Levendulatündér 1kép
Levendulatündér 2kép
Levendulatündér 3kép
Levendulatündér 4kép
Levendulatündér 5kép
Levendulatündér 6kép
Levendulatündér 7kép
Levendulatündér 8kép
Levendulatündér 9kép
Levendulatündér 10kép
Levendulatündér 11kép
Levendulatündér 12kép
Levendulatündér 13kép
Levendulatündér 14kép
X