Skip to main content

Lelkes Ökotanya

Érték bemutatása:

2013-ban tanyára költöztünk Kistelek határában azzal a céllal, hogy egy természetközeli élettérben alakítsuk ki leendő családunk otthonát. Szerettük volna, hogy „kéznél legyen” némi termőföld, ha környezetgazdálkodási agrármérnök házaspárként gazdálkodásra adjuk a fejünket.
Hamarosan azon kaptuk magunkat, hogy épp 2,3 hektár homoktövis telepítésén dolgozunk, nem kevés kérdőjellel a fejünkben, de hatalmas lelkesedéssel a szívünkben. A homoktövis azóta is életünk nagy kalandja. Folyamatos tervezés és kísérletezés, sikerek és kudarcok, melyek időről időre tanulásra, fejlődésre és megújulásra sarkallnak minket. Mire az ültetvény termőre fordult, menthetetlenül beleszerettünk a homoktövisbe. Imádjuk azt a harsogóan vidám narancssárga színt, mely minden szeptemberben beragyogja az ültetvényt, és már csak ránézésre is az egészséget hordozza magában.
Imádjuk a homoktövis frissítően savanyú ízét, amit végtelen variációban elkészítettünk és kóstoltunk már, de nem tudunk betelni vele.
Külön öröm, hogy az aprótalpú leánykáink fittyet hányva a savanyú ízre, hihetetlen mennyiségben szüretelik és csemegézik a friss bogyókat.
Mára már több feldolgozott termékkel büszkélkedhetünk, melyeket néha személyesen, néha hazai kis boltokon keresztül, de minden esetben meggyőződéssel és jószívvel kínálunk vásárlóink felé.

Járás: Kisteleki járás

A nemzeti érték fellelhetőségének helye: Kistelek

Irányítószám: 6760

Érték szakterülte kategória: Agrár

Lelkes Ökotanya 1kép
Lelkes Ökotanya 2kép
Lelkes Ökotanya 3kép
Lelkes Ökotanya 4kép
Lelkes Ökotanya 5kép
Lelkes Ökotanya 6kép
X