Skip to main content

Lecsó

Érték bemutatása:

A lecsó a nagy magyar ételklasszikusok közé tartozik. Általában főfogásként szokták tálalni. Rengeteg fajtája van, a tojásostól egészen a rizsesig. Összecsaphatnak benne a különböző iskolák, dinszteljük vagy pirítsuk a hagymát az elején, meginoghatnak kapcsolatok a paprika darabolási módján, kerülhet bele füstölt kolbász, lecsókolbász, virsli, hús, lehet csípős a lelkem, elfőzhetjük a levét vagy bő lére ereszthetjük, a végén rakhatunk bele tojást vagy rizst, és a minimalista paradicsom-paprika párossal szembeállíthatjuk a tejszínes-narancsos-pulykahúsos változatot.

Járás: Szentesi járás

A nemzeti érték fellelhetőségének helye: Szentes

Irányítószám: 6600

Érték szakterülte kategória: Agrár

Lecsó 1kép
Lecsó 2kép
Lecsó 3kép
X