Skip to main content

Községi Könyvtár

Érték bemutatása:

A könyvtár a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerének tagja, a szolgáltatást Pusztamérges Község Önkormányzata 2013-tól rendelte meg. Előtte – nem önálló intézményként -a könyvtári szolgáltatás mint szakfeladat szerepelt az önkormányzat által ellátandó feladatok között, az állománygyarapítást szintén önkormányzati költségvetésből finanszírozták.
A KÖNYVTÁR, KÖZÖSSÉGI ÉS INFORMÁCIÓS HELY a nyomtatott dokumentumokon, folyóiratokon kívül hangoskönyvekkel is a látogatók (többségében könyvtártagok) rendelkezésére áll.

2017. nyarától kezdődően NAVA Pontként is működik, így a Nemzeti Audiovizuális Archívum anyagai is elérhetőek. Rendszeresen vannak különféle foglalkozások, összejövetelek, amelyek közvetett módon szintén hozzájárulnak irodalmi, kulturális örökségünk ápolásához, ezirányú ismeretek gyarapításához.Az infrastruktúra lehetővé teszi kis csoportos tanfolyamok, előadások megtartását is. Sikerrel szerveződött már író-olvasó találkozókon kívül utazási élménybeszámoló, gasztronómiai előadás, interaktív zenés előadás is. Emellett fiataloknak, időseknek kínál kreatív, a szabadidő kellemes eltöltését célzó foglalkozásokat, szakköröket.

Járás: Mórahalmi járás

A nemzeti érték fellelhetőségének helye: Pusztamérges

Irányítószám: 6785

Érték szakterülte kategória: Épített

X