Skip to main content

Közösségi színtér és Könyvtári, Információs és Közösségi Hely Röszke

Érték bemutatása:

Az intézmény immár nyolcvan éve szolgálja hűséggel településünket, igen patinás múltra tekint vissza. Néhai kultuszminiszterünk, gr. Klebelsberg Kunó az egész országot átfogó népiskolai és kulturális fejlesztési programja eredményeképp 1931. június 14-én nyithatta meg kapuit a róla elnevezett művelődési ház.

A „kultúra háza” otthont ad minden rendezvénynek, legyen az szabadidős foglalkozás, egészségmegőrző programok, vagy kötetlen szórakozás, ez utóbbira e-Magyarország Pontként működve egyre több lehetőséget biztosítunk, hiszen a gyerekek ingyenesen internetezhetnek nálunk. Ebben az épületben összpontosul minden, amiben hiszünk: hogy hagyományok és haladás jól megférnek egymás mellett, sőt, nem létezhetnek egymás nélkül, mint ahogy múltunk nélkül sem létezhetne jövőnk. A kultúrotthon falai között hagyományőrző programok éppúgy működnek, mint településfejlesztő előadások, nyugdíjas rendezvények és ifjúsági programok. Elhelyezkedése nagyon szerencsés, hiszen a falu központjában, az iskola, az óvoda, a teleház és az önkormányzat épületének közvetlen közelében van. Az épület emeletén kapott helyet a Községi Könyvtár, mely 1952-ben nyílt meg. Két részlegben, egy felnőtt és egy gyermekeket kiszolgáló helyiséggel működik. Feladata, hogy közreműködjék az általános műveltség terjesztésében, az ízlés, életmód és az értékek közvetítésében, szakmai tájékozódásban, a szabadidő hasznos eltöltésében.

Működése során számos kulturális programnak adott helyet. A továbbiakban Röszke Község Önkormányzatával és minden intézménnyel, civil szervezettel együtt azon munkálkodunk, hogy kibővítsük szolgáltatásainkat és minél szélesebb körben tudjuk kielégíteni a településen élők és a hozzánk látogatók igényeit.

Programjaink:

– Majális

– Anyák Napi Ünnepség

– Klebelsberg hét

– Falunap

– Nemzetközi Töltött Káposzta-Főző Verseny

– Idősek Napja

– Nagycsaládosok Karácsonya

– Falukarácsony

– Alkotóházak (húsvéti és karácsonyi)

– Nemzeti ünnepek alkalmával megemlékezések

– Babaklub

– Festmény, fotó és kézműves kiállítások

Járás: Szegedi járás

A nemzeti érték fellelhetőségének helye: Röszke

Irányítószám: 6758

Érték szakterülte kategória: Kultúra

X