Skip to main content

Kistelek Open Nemzetközi Táncverseny

Érték bemutatása:

A Táncstúdió fennállása óta foglalkozik sporttánccal, a versenytánc népszerűsítésével, utánpótlás neveléssel, versenyek és táborok szervezésével. Alapvető feladata és célja tagjai számára a rendszeres sportolás lehetőségének, a minőségi táncsport fejlesztésének biztosítása hazai és nemzetközi sportkapcsolatok létesítésével. Az egyesület igazolt sportolóin keresztül igyekszik a lakosság érdeklődését felkelteni és rendszeres testedzés és sportolás, valamint a mozgáskultúra fejlesztése iránt. Alaptevékenysége a versenyek szervezése, a tagjai részére a hazai és nemzetközi táncversenyeken való részvétel biztosítása. Másrészről fontos feladatának tekinti az egyesület az utánpótlás nevelést, a táncoktatást, melynek keretében klasszikus balett, flamenco, modern táncok, báli táncok és latin táncok, valamint zenei alapismeretek oktatása folyik. Az egyesület oktatási tevékenységét számos hazai és külföldi oktató, zene,- illetve táncpedagógus segíti.
Működésük közel 30 évében számos elismerést kaptak munkájuk során mely eredménye lehetett, hogy 2011-ben megkaphatták a jogot a versenytánc világszövetségétől (WDSF) a 2011-es Ifjúsági Tíztánc Európa bajnokság megrendezésére.
Az egyesület vezetői a táncsport nemzetközi szinten elismert szaktekintélyei, akik rendszeresen részt vesznek a hazai és nemzetközi versenyeken pontozóbírói minőségben is. 2006-tól külföldi oktatók részvételével három napos képzési kurzust szerveznek a hazai táncszakma részére Kisteleken. Éves rendezvényeik közé tartoznak a hazai bajnokságok, nemzetközi nyílt bajnokság /Kistelek Open, Új Évi köszöntő gála, Junior és Ifjúsági Latin Országos Bajnokság, edzőtáborok/. A hazai versenyeken kívül az egyesület tagjai külföldi versenyeken is részt vesznek. 2002 óta – Kistelek Open néven – Nemzetközi Táncversenyt rendez miden év szeptemberében, mely 24. a világ versenyeinek rangsorában. Ez a versenytánc- világ egyik legrangosabb eseménye, melyre közel 30 országból érkeznek versenyzők és látogatók. A két napos programon a standard és latin-amerikai táncok szerelmesei szurkolhatnak kedvenceiknek. A helyszínen a programhoz kapcsolódnak még világbajnok táncosok bemutatói, gasztronómiai bemutatók és kézművesek kirakodó vására.

Járás: Kisteleki járás

A nemzeti érték fellelhetőségének helye: Kistelek

Irányítószám: 6760

Érték szakterülte kategória: Turisztika

Kistelek Open Nemzetközi Táncverseny 1kép
Kistelek Open Nemzetközi Táncverseny 2kép
Kistelek Open Nemzetközi Táncverseny 3kép
X