Skip to main content

Diáksport az apátfalvi Dózsa György Általános Iskolában

Érték bemutatása:

Sportdélutánokat, edzéseket tartottak a diákoknak, mindenféle sportágban. Az iskolai sport minősége attól függött milyen volt a tornatanár, mennyi idejét és erejét fektette a gyerekekkel való foglalkozásba. Amelyik pedagógus rááldozta az idejét, lelkes volt, és értett a fiatalok nyelvén, sok versenyzője akadt, és nagyon jó eredményeket értek el a sport különböző területein. Az iskolai versenysportnak az az egyetlen hátránya, hogy aki továbbtanult Makón, Szegeden, az otthon már nem játszott. Mindig újabb és újabb diákokat kellett bevonni és betanítani. Szerencsére az utánpótlás sose fogyott ki, mindig voltak tehetséges fiatal sportolók a faluban.
Az apátfalvi iskolások a sportversenyeken sohasem vallottak szégyent, mindig érmekkel megrakodva tértek haza. A környező települések versenyzői tartottak a mieinktől, mert tudták jól összeszokottak a csapataink.

Érték indoklása:

Ma is nagyon fontos hogy a felnövekvő generációknak, különösen az iskoláskorú gyerekeknek értelmes célt adjunk, és lehetőséget, ahol a szabadidejüket hasznosan eltölthetik. Ebben segítette a fiatalokat Beke Mihály apátfalvi testnevelő, évtizedeken keresztül. Az egészséges életmód, a jó levegőn való mozgás, a tömegsport, a csapat megtartó ereje mind pozitívan hatottak a fiatalokra. Beke Mihály „a MESTER” példa és segítő is volt egyben a diákok számára. Munkásságát rengeteg érem, jó helyezések, a gyerekek részéről sok meghatározó élmény jellemezte.

Járás: Makói járás

A nemzeti értéket nyilvántartó adatbázis megnevezése: Apátfalva Települési Értéktár

A nemzeti érték fellelhetőségének helye: Apátfalva

Irányítószám: 6931

Érték szakterülte kategória: Sport

Diáksport az apátfalvi Dózsa György Általános Iskolában 1kép
Diáksport az apátfalvi Dózsa György Általános Iskolában 2kép
X