Skip to main content

Bűbáj Birtok

Érték bemutatása:

A Harkály Vendégházat 2021. áprilisában nyitottuk meg Ásotthalom központjában, a Bűbáj Élménybirtok területén. Egész évben várjuk a pihenni vágyó vendégeinket!

Vendégházunk a Tömörkény-ház közvetlen szomszédságában található.
A Tömörkény-ház, ahogy neve is mutatja, Tömörkény István, író, családjának a tulajdonában állt, az egykori balástyai határon, egészen a 18. századtól kezdve.
Mielőtt még teljesen az enyészeté lett volna, Ásotthalom Nagyközség Önkormányzata megmentette és az eredeti anyagok felhasználásával építette újjá. Nemcsak a népi építészet jeles emléke, hanem irodalmi és művelődéstörténeti emlék is.
A tanya történetében, amint arról Tömörkény István több novellája is beszámol, fontos szerepet játszott a híres-hírhedt betyárkirály, Rózsa Sándor is.
A Tömörkény-ház szomszédságában található a Rózsa Sándor életét bemutató Rózsa Sándor Élményház, amely mozi, panoptikum és múzeum is egyben.

Szálláshelyünk könnyen megközelíthető gépjárművel, buszjáratokkal, de a vállalkozó kedvűek kerékpárral is érkezhetnek, mivel településünk is kapcsolódott belterületi kerékpárútjával az országos hálózathoz.
Mindkét szoba önálló inverteres klímaberendezéssel, TV-vel, ingyenes kábeltv csomaggal és wifi-vel vehető igénybe. Ágyneműt és törölközőt biztosítunk.
Gyermekbarát szálláshelyként, a legkisebbekre is gondolva, 3 éves korig babaágyban aludhatnak és etetőszéket is tudunk adni előre jelzett igény alapján.
Az érkezőket már 13,00 órától várjuk, de egyeztetés alapján ettől eltérő időpont is lehet, illetve a szobák elhagyására legkésőbb 11,00 óráig kérjük vendégeinket

Járás: Mórahalmi járás

A nemzeti érték fellelhetőségének helye: Ásotthalom

Irányítószám: 6783

Érték szakterülte kategória: Természet

Bűbáj Birtok 1kép
X