Algyői Halászcsárda
Érték bemutatása:
A csárda a 47-es fő közlekedési út mellett, Szeged és Hódmezővásárhely között található (Algyő, Vásárhelyi út 53. szám alatt), mindkét várostól nagyjából 10 km-es távolságra, az algyői Tisza-híd algyői lábánál. Az épület maga már a két világháború között is halászcsárdaként üzemelt. A jelenlegi vezetője, Barta László csárdagazda 2000 óta üzemelteti a messze földön híres éttermet – messze földön, hisz Szegedtől Debrecenig ismert a neve, sokfelől érkeznek visszatérő vendégei, akik nem tudják elfelejteni a kitűnő algyői halászlé ízét. A hagyományos tiszai halételek a csárda vezető ízei, köztük az említett filézett pontyhalászlé, amely a vendéglő „zászlóshajója”, de főznek vegyes, korhely és harcsahallét is. Slágerételeik a filézett pontypaprikás túrós csuszával, a fokhagymás „szögedi” sült hal és a haltepertő. Az étlapon található ezen kívül harcsából, süllőből, kecsegéből és pisztrángból készült étel is.
Járás: Szegedi járás
A nemzeti értéket nyilvántartó adatbázis megnevezése: Algyői Települési Értéktár
A nemzeti érték fellelhetőségének helye: AlgyőIrányítószám: 6750Érték szakterülte kategória: Turisztika