Skip to main content

A Makói Nemzetközi Hagymafesztivál

Érték bemutatása:

Eredetileg a Hagymafesztivál a hagyma ünneplése miatt jött létre, a szakmaiság kiemelésével és a hagyma felvirágoztatásának igényével. 1996-tól a szervezők erősítették a rendezvény fesztivál-kavalkád jellegét. A szakmai programokat az első napra tették, és a többi napokra szórakoztató kulturális programokat szerveztek. 2012-től a város főtere lett a rendezvény helyszíne, s a szakmaiságot elhagyva fesztiválon ünneplik a hagymát. A lovasversenyek hosszú évek óta részét képezik a rendezvénynek, melyeket általában a harmadik napon (vasárnap) szerveznek, díjugratás és fogathajtás kategóriákban.

Érték indoklása:

A város egyik legjelentősebb, évente megrendezésre kerülő háromnapos rendezvénysorozata, melyet 1991 óta szeptember második hétvégéjén tartanak meg. A rendezvény szervezője a Hagyma Terméktanács.

Járás: Makói járás

A nemzeti értéket nyilvántartó adatbázis megnevezése: Makói Települési Értéktár

A nemzeti érték fellelhetőségének helye: Makó

Irányítószám: 6900

Érték szakterülte kategória: Turisztika

A nemzeti értékkel kapcsolatos információt megjelenítő források listája (bibliográfia, honlapok, multimédiás források): Apjok Vivien: Szalmavirágtól a népünnepélyig. A Hagymafesztivál változásai. Makói História, 2013. december, 50–52.

A Makói Nemzetközi Hagymafesztivál 1kép
X